Национален ученически екопарламентНационален ученически екопарламент

Обратно към Конкурси

Фондация МЕЙДЕЙ и Морски клуб „Приятели на морето„обявяват

Фото-конкурс

„Морето не е за една ваканция„

Фото-конкурсът има за цел да привлече вниманието на хората към проблема със замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето.

Снимките трябва да са свързани със:

- замърсяване на крайбрежната зона и морето, причинено от човешката дейност;

- примери за активно екологично поведение;

- морски пейзажи.

Условия за участие

В кокурса могат да участват професионални и любители фотографи без ограничения на възрастта в две категории: I – до 18 години и II – над 18 години .

За участие се приемат черно-бели и цветни снимки с минимален размер по дългата страна 20 см. и максимален 40 см. На гърба на всяка фотография трябва да са посочени – име на творбата, трите имена на автора, възрастта на участника, адрес, ел.поща, телефон за контакти. Всеки участник може да изпрати максимум 5 фотографии. Серия до 6 снимки се счита за 1 творба. Изпратените фотографии остават за фонда на проект „Спасители на плажа„ и ще се използват единствено за реализиране на целите му.

Краен срок за изпращане на снимките – 15 септември 2005 г. (важи пощенското клеймо). Адрес за изпращане на снимките – Варна 9000, ул.„Одрин„ № 18, МК„Приятели на морето„ (за фото-конкурса).

С допуснатите за участие в конкурса снимки ще бъде организирана изложба по случай Международния ден на Черно море – 31 Октомври.

Награден фонд

Предметни и парични награди на стойност 600 лв. ще бъдат раздадени в двете категории:

I място – 100 лв.

II място – 50 лв.

III място – предметна награда

Поощрителни предметни награди

Фотоконкурсът е в рамките на кампания „Спасители на плажа„, която се реализира за 5-и път по Северното Черноморие. Цел на кампанията е да провокира активно гражданско поведение за опазване чистотата на морето и българските плажове. Повече информация за кампанията, нейните послания и инициативи може да намерите на www.ecovarna.info